Карп без кісток, маринований в червоному соусі: Рибні страви

Загрузка...

Карп без кісток, маринований в червоному соусі

Ну от хто з вас любить возитися з коропом. Я особисто дуже не люблю. Сей товариш кістлявий – що маленький, що великий. Пару років тому в гостях у своєї знайомої я спробувала ось такого маринованого коропа і закохалася в нього від усієї душі Рецепт

Загрузка...
цей моєї знайомої підказала її свекруха, за що їй особисто від мене велике людське спасибі.+

Готується все просто, від вас буде потрібно тільки терпіння протягом 4 годин, поки карпики будуть в духовці позбавлятися від кісток))

Беремо коропів – бажано середнього розміру, бо з маленькими багато метушні, а з великими виникнуть труднощі в процесі розм’якшення кісток. Чистимо, потрошимо, видаляємо хвости, голови, плавники, миємо й ріжемо на шматки.

Обжариваем їх на сковороді з 2 сторін.

Ріжемо овочі й коріння для маринаду – цибуля, морква, корінь петрушки, селера або пастернак. Обсмажуємо їх окремо в невеликій кількості соняшникової олії.

Для маринаду змішуємо 0,5 склянки томатного пюре, 0,5 склянки 6% оцту (розбавляємо трохи водою), 0,5 склянки рослинного масла, 3 стол. ложки цукру. До речі, я масла додаю менше – але ви дивіться, як вам краще.

У глибокий посуд (дуже зручно в утятніцу-гусятницю) все укладаємо шарами: риба-овочі-риба-овочі і т. д.

Заливаємо все маринадом і кладемо 10 шт. чорного перцю-горошку, лавровий лист за смаком, ну і що кожен воліє до рибку зі спецій.

Тепер ставимо в духовку на середній вогонь на 3-4 години під кришку і ще 1 годину без кришки. Ага, згодна, довго. але за цей час всі маленькі кісточки розчиняться і можна насолоджуватися просто рибкою Під час маринування я підливаю води, якщо є необхідність. Чи робила так свекруха моєї знайомої – історія замовчує

Подаємо в часниковими оладками, рисом або картоплею. Ось Звичайно, це не сьомга, але цілком-цілком смачно, особливо в хорошій компанії

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress and ShopThemes