Карп без кісток, маринований в червоному соусі: Рибні страви

Карп без кісток, маринований в червоному соусі

Ну от хто з вас любить возитися з коропом. Я особисто дуже не люблю. Сей товариш кістлявий – що маленький, що великий. Пару років тому в гостях у своєї знайомої я спробувала ось такого маринованого коропа і закохалася в нього від усієї душі Рецепт

Загрузка...
цей моєї знайомої підказала її свекруха, за що їй особисто від мене велике людське спасибі.

Готується все просто, від вас буде потрібно тільки терпіння протягом 4 годин, поки карпики будуть в духовці позбавлятися від кісток))

Беремо коропів – бажано середнього розміру, бо з маленькими багато метушні, а з великими виникнуть труднощі в процесі розм’якшення кісток. Чистимо, потрошимо, видаляємо хвости, голови, плавники, миємо й ріжемо на шматки.

Обжариваем їх на сковороді з 2 сторін.

Ріжемо овочі й коріння для маринаду – цибуля, морква, корінь петрушки, селера або пастернак. Обсмажуємо їх окремо в невеликій кількості соняшникової олії.

Для маринаду змішуємо 0,5 склянки томатного пюре, 0,5 склянки 6% оцту (розбавляємо трохи водою), 0,5 склянки рослинного масла, 3 стол. ложки цукру. До речі, я масла додаю менше – але ви дивіться, як вам краще.

У глибокий посуд (дуже зручно в утятніцу-гусятницю) все укладаємо шарами: риба-овочі-риба-овочі і т. д.

Заливаємо все маринадом і кладемо 10 шт. чорного перцю-горошку, лавровий лист за смаком, ну і що кожен воліє до рибку зі спецій.

Тепер ставимо в духовку на середній вогонь на 3-4 години під кришку і ще 1 годину без кришки. Ага, згодна, довго. але за цей час всі маленькі кісточки розчиняться і можна насолоджуватися просто рибкою Під час маринування я підливаю води, якщо є необхідність. Чи робила так свекруха моєї знайомої – історія замовчує

Подаємо в часниковими оладками, рисом або картоплею. Ось Звичайно, це не сьомга, але цілком-цілком смачно, особливо в хорошій компанії

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress and ShopThemes