Маринад для шашлику зі свинини: в оцті, на кефірі, з майонезом

Як маринувати шашлик зі свинини: 3 ради досвідчених кулінарів і 4 простих рецепта!

Свинячий шашлик – приголомшливе блюдо. Не вірите? А як же інакше! По-перше, він вдається майже завжди і майже у всіх (виняток становить, напевно, лише обсмажування на відкритому

Загрузка...
вогні). По-друге, в процесі приготування він втрачає значну частину шкідливого жиру, а потрапляючи на стіл, зберігає лише все смак та корисність. По-третє, він ідеально соковитий, так як кількість жирку в свинячому м’ясі побільше, ніж в яловичині і тим більше курятині.

Правила маринування свинячого м’яса

Важливо лише знати, як правильно маринувати шашлик зі свинини, і тоді все обов’язково вийде. І в цьому прийдуть на допомогу наші поради.

Оцет використовувати можна! Свинина, напевно, єдиний сорт м’яса, який можна вільно маринувати з оцтом. В цьому випадку ви не ризикуєте отримати жорсткі волокна, так як вони володіють особливою структурою. Маринад з оцтом для шашлику зі свинини найбільш простий у приготуванні. І в деяких випадках дозволить скоротити час підготовки. Так, наприклад, швидкий маринад для шашлику зі свинини на основі оцту і цукру, змішаних з водою, дозволить при наполяганні при кімнатній температурі використовувати тушку вже через 3 години. Масло додавати не потрібно. Свинка – і так достатньо жирний продукт, тому використовувати додатково оливкова або соняшникова олія не варто. Завдання їх – «запечатати шматочки», щоб створити корочку і зберегти усередині сік. У нашому ж випадку шматочках слід позбутися від частини жирку під час перебування на мангалі, тому рослинні масла застосовувати не бажано. Час маринування – 12 годин. Щоб якісно промариновать м’ясо на шашлик, потрібно дати йому достатньо часу для насичення компонентами маринаду. Для свинини період становить не менше 12 годин, протягом яких вона повинна знаходитися в холодильнику. Ніякі швидкі способи мариновки шашлику зі свинини не дадуть аналогічного результату. Найпростіші способи маринування

Приготувати маринад для шашлику зі свинини можна буквально з підручних засобів. Найбільш популярні інгредієнти – оцет і майонез. Розповімо докладно про кожен рецепті.

Як замаринувати шашлик зі свинини в оцті

Вам будуть потрібні:

    столовий оцет 9% – 4 ст. ложки (на 1,2-1,5 кг м’яса); цукор – чайна ложка; цибуля – 2-3 великі головки; вода – 8 ст. ложок; перець і сіль.

Приготування

М’ясо зачистите від плівок, розділіть на порційні шматочки середньої величини (з дитячий кулачок). Натріть шматочки перцем і сіллю, добре перемішайте. Очистіть цибулю, нарубати товстими кільцями, пересипте до м’яса. Оцет розведіть зEEхолодженою водою, додайте цукор, розмішайте, влийте в миску з шашликом. Перемішайте вміст, накрийте кришкою і гнітом, приберіть в холодильник. Маринад для шашлику зі свинини з майонезом

Прекрасний рецепт, який має один нюанс – не хочете отримати шкоди для здоров’я, відмовтеся від покупного соусу. Деякі компоненти в готових складах при нагріванні виділяють шкідливі речовини. Тому приготуйте майонез вдома, використовуючи яєчний жовток, ложечку гірчиці, краплю оцту і рослинне масло. Щоб збити чудовий соус, вам буде потрібно не більше 5 хвилин. Використовуючи його, ви будете точно знати, як смачно замаринувати шашлик зі свинини без шкоди для здоров’я!

Вам будуть потрібні:

    майонез – 300 мл (на 1 кг свинячої м’якоті); цибуля – 4 великі головки; перець і сіль.

Приготування

Розділіть м’ясо на шашличні шматочки, рівномірно розподіліть сіль і перець. Залиште постояти 15 хвилин, щоб наситити шматки сіллю. Поступово додавайте майонез, кою і змащуючи кожен шматочок. Не потрібно вливати багато соусу. Його обсяг повинен не покривати м’ясо, а просто бути присутнім в ньому, добре сповиваючи шматочки. Очистіть і нарубати кільцями цибулю. Частина з них змішайте в мисці з м’ясом, а іншу частину укладіть зверху, притисніть кришкою. Поставте в холодильник. Дієтичні маринади

Рецепти маринаду для шашлику зі свинини з майонезом можуть здатися надто жирними, а з оцтом – зайво гострими. Пропонуємо вам легкі варіанти заправок з дієтичними інгредієнтами.

Маринад для шашлику зі свинини на мінералці

Вам будуть потрібні:

    мінеральна вода – 0,5 л (на 2 кг вирізки або ошийка); цибуля – 3 великі головки; кінза (зерна), суміш паприки і помідор сушених; чорний перець, сіль.

Приготування

М’ясо наріжте, покладіть в ємність. Додайте до нього очищений і крупно нашатковану цибулю. Добре поперчіть, покладіть зерна кінзи, суміш з паприки і помідор. Посоліть і добре перемішайте. Трохи пам’ятаєте – нехай цибуля пустить сік, після цього рівномірно розподіліть спеції по шматочках шашлику. Залийте мінералкою, щоб вона злегка покрила м’ясо. Поставте в холодильник. Маринад для шашлику зі свинини на кефірі

Вам будуть потрібні:

    кефір жирністю 3,2% – 500 мл (на 1,5 кг м’яса); цукор – чайна ложка; цибуля – 4 великі головки; перець і сіль.

Приготування

Лук очистите, 2 головки натріть на тертці, інші 2 нарубати великими шайбами. натерту цибулю перекладіть до м’яса, нарізати шматочками. Додайте сіль і перець, добре перемішайте. Поступово вливайте кефір, постійно розмішуючи м’ясо. Кількість кефіру має бути таким, щоб злегка покрити шашлик. Додайте цукор, перемішайте. Викладіть зверху цибулю кільцями, накрийте кришкою, а краще притисніть маринад тарілкою з вантажем. Поставте в холодильник.

Озброївшись нашими рецептами, ви зможете впевнено вирушати на пікнік або приготувати ароматний, ніжний шашлик вдома!

Маринуємо свинячий шашлик: відео

____________________________

  • маринад для шашлика
  • маринад для шашлику
  • маринування шашлика
  • маринування шашлику
  • рецепт шашлика з свинини
  • рецепти шашлика зі свинини
  • маринад на шашлик
  • як можна маринувати шашлик
  • шашлик з свинини
  • шашлик зі свинини

Комментирование и уведомления сейчас закрыты.

Комментарии закрыты.