Основні шкідники зернових, кукурудзяних, бобових –

Основні шкідники зернових, кукурудзяних, бобових

Для кожної гарної господині кухня – це святе. Але рано чи пізно навіть сама чистоплотная господиня стикається з шкідниками, апетитно поїдають залежані крупу, квасолю, сухарики, сухофрукти. Виявляється, при недбалому зберіганні харчових запа

Загрузка...
shy; сов у вашій бакалії можуть заві shy; стісь амбарні шкідники, кото shy; риє зроблять її недоброкаче shy; жавної. Основні шкідники зернових, кукурудзяних, бобових культур мешкають в кожному будинку. І щоб вони не з’їли всі ваші запаси, з ними треба нещадно боротися. Або ми їх ndash; або вони нас!

Якщо забути на НЕ shy; скільки місяців про пакети і банки з борошном, крупою, кукурудзою, квасолею і так далі, то будьте готові до зустрічі з невідомими вам домашніми мешканцями. Вміст баночок і пакетиків може перетворитися на грудкувату масу, яка кишить личинками і лялечками всіляких вусатих і безвусих шкідників. Вони можуть по shy; вреждать також сухарі, печиво, сушені фрукти і овочі і навіть збори лікарських трав. Мно shy; гие з диверсантів raquo; уміють ле shy; тать або надовго зачаїтися в ста shy; рих покупках. Особливо цим гре shy; шитий імпортна продукція, в годину ??shy; тности, крупа рисова, яка традиційно є проблем shy; ной по шкідникам. Наші Бабуш shy; ки берегли муку від споконвіку знако shy; мого хлібного точильника. Ті shy; перь же ми познайомилися з за shy; морськими шкідниками, яких з імпортною продукцією до нас при shy; буває все більше mdash; рисовий довгоносик, суринамский борошноїд, бразильський точильщик, маври shy; танськая козявка. Ось основні шкідники, нападаючі при поганому зберіганні на муку, крупу, кукурудзу, бобові та борошняні вироби, цукор і навіть мелений червоний перець:

Харчова моль mdash; гусениці невеликих метеликів амбарний вогнівки (зерновий і борошняний), зернової молі, амбарний молі. Вони по shy; вреждают печиво, зерно, крупу, борошно, отру shy; бі, сухарі. А також суші shy; ниє овочі і плоди. Деяким навіть за смаком шоколадні конфе shy; ти. Зовнішній ознака заселення mdash; грудки крупи або зерна, Опле shy; тенная павутиною зернова крупа, борошно та інші бакалійні продукти.

Суринамський борошноїд mdash; жу shy; чок довжиною 2,5 mdash; 3,5 мм, червоно-бурого кольору. Не літає. Тіло вузьке. У теплі дає п’ять поколінь на рік. Пошкоджує печиво, сухофрук shy; ти, муку, крупу.

Малий борошняний хрущак втричі менше великого, червоно-ко shy; ричневого кольору. Не літає. В бла shy; гопріятних умовах дає до чоти shy; рьох поколінь. Пошкоджує висівки, борошно, крупу, рис, рідше гречану кру shy; пу, сухі овочі та фрукти.

Великий борошняної хрущак mdash; жук довжиною 13 mdash; 16 мм, від бурого до чорного кольору. Його жорсткими жовтими личинками, так званий y; мимі борошняними хробаками, годують акваріумних рибок і птахів у клітках. Ле shy; тане вночі. У теплі дає до двох по shy; поколінь на рік. Заселяє злежалі сухарі, висівки, борошно, зерно.

Амбарний довгоносик mdash; крихітний жучок довжиною 2 mdash; 4 мм, із забарвленням від чорного до світло-коричневого кольору. Не літає. У цього шкідника голо shy; ва витягнута в хоботок. Пошкоджує зерна кукурудзи, жита, ячменю, пшениці, рису, гречки, іноді злежалу муку і макарони. Жук об’їдає зерна зовні, а личинка виїдає їх ізнут shy; ри.

Рисовий довгоносик за розміром і формою тіла схожий з комірним довгоносиком. На відміну від амбарного має по 2 червонуватих плями на надкрилах. Дає в теплі до шести поколінь на рік. Зазвичай пі shy; тается тими ж хлібними припасами, що і амбарний довгоносик. Однак воліє кукурудзяні, бобові та рисові зерна.

Хлібний точильник mdash; жучок довжиною 2 mdash; 3 до shy; ватого, буро або світло-ко shy; ричневого квітів, циліндричної форми. При переляку при shy; витворюючи мертвим. Літає. У теплі дає до чотирьох поколінь на рік. Його личинки ушкоджують сушені фрукти і овочі, сухарі, пе shy; ченье, кру shy; пу, макаронні вироби, бобові культури. Харчуються ці шкідники і борошном, роблять з неї грудочки, склеюють їх своїми виокрем shy; лениями.

Заходи боротьби з харчовими шкідниками

Найчастіше врятувати продукти від основних шкідників зернових, кукурудзяних, бобових продуктів харчування ndash; якщо вони вже завелися – не можна. Найефективніші запобіжні заходи боротьби з ними, це чистота в місцях хране shy; ня продуктів. При першому ж по shy; дозреніі потрібно влаштувати гені shy; ральную прибирання в шафах, викидами shy; сить всі мішки та пакети з крупа shy; мі, борошном, де завелися жучки. Сипучі продукти слід дер shy; жати в герметичних ємностях з щільно прилеглими кришками. Не можна довго тримати бакалію в поліетиленових пакетах і тарі з тонких пластмас. Через некото shy; рої час пластик перетвориться на сито через прогризенние отвер shy; стий.

Для боротьби з основними шкодите shy; лями категорично заборонено застосовувати отруйні речовини-інсектициди. Жучков, які перебралися з крупи на полиці шафи, можна вивести, розклавши в місцях їх появи папір і насипавши на неї суміш, приготов shy; ленну з рівних частин бури (або борної кислоти), цукрової пудри і подрібненої круп.

Все місця зберігання продуктів потрібно ретельно промити теплою водою з милом або содою. Якщо можливо, ошпарити окропом, а потім просушити і провітрити. Можна промивати з додаванням безпечного антисептика, напри shy; заходів, з оцтом. Для повного унич shy; тожение шкідників потрібно повто shy; рить процедуру кілька разів.

Сильно уражені припаси в їжу не годяться mdash; вони назавжди зіпсовані фекаліями насеко shy; екпортувати, порожніми коконами і хітин shy; вимі оболонками лялечок. Якщо ви тільки виявили в крупі одиничних шкідників комор, необхідно її негайно з shy; лировать від незараженной крупи, потім прогріти, просушити і отде shy; лити від шкідників комор на ситах. Невеликі пакети з пора shy; женной бакалією краще викинути. Поїджена крупа набуває го shy; мова і втрачає смакові якості. Її краще згодувати домашнім жи shy; вотного або птахам. Борошно можна сласти просіванням через сито.

Найкращий спосіб убе shy; речься від атаки шкідників mdash; не робити довготривалих припасів, особливо в теплу пору року. І найголовніше mdash; при першому ж виявленні жучків викидати весь пакет без жалю mdash; здо shy; ровье дорожче.

Заходи безпеки про shy; тив повторної появи зашкодь shy; телей

bull; Принесений з магазину па shy; кет крупи відразу помістити на НЕ shy; скільки днів в морозильник.

bull; Цукати, горіхи, родзинки зберігати в холодильнику.

bull; Не залишайте бакалію зимо shy; вать на дачі.

bull; Якщо ви розводите борошняних хробаків на корм рибкам в Акварени shy; розумі чи птахам в клітці, поста shy; Райт зробити інкубатори гер shy; метічнимі, щоб дорослі осо shy; бі-імаго не розлітаються або розповзалися по квартирі.

Знаючи про основних шкідників зернових, кукурудзяних, бобових продуктів харчування з ними можна ефективно боротися і перемагати. Нехай на вашій кухні будуть тільки чисті, свіжі і смачні продукти!

____________________________

  • амбарні шкідники квасолі
  • Як позбутися довгоносиків
  • шкідники амбарні
  • шкідники в зерні назви
  • шкідники зерна і зернових продуктів
  • шкідники муки
  • шкідники при зберіганні кукурудзи
  • шкидник муки
  • я літав на кукурудзяному
  • чераоний шкідник зерна

Комментирование и уведомления сейчас закрыты.

Комментарии закрыты.