Печія при вагітності

Печія при вагітності

Навіть якщо ніколи раніше ви не страждали від печії, то в період вагітності у вас є всі шанси з нею познайомитися. Явище настільки неприємне і поширене серед вагітних жінок, що вважається одним з найжахливіших і докучливих супутників виношування дитини.

Існує

Загрузка...
думка, що винуватцем печії під час вагітності є малюк, точніше його нігтики і волосяний покрив. Однак медики вважають, що це навряд чи. Травний пожежа raquo; має фізіологічну природу і цілком зрозумілий. Відповідно, методи боротьби з печією стають очевидними.

Причини печії при вагітності?

Печія (або кислотна диспепсія) mdash; це відчуття печіння і болю за грудиною і в подложечной області. Найчастіше це відбувається через викид шлункового соку в стравохід, внаслідок чого чутлива слизова оболонка подразнюється і виникає це неприємне відчуття жару.

Викид цієї самої кислоти провокується сдавливанием внутрішніх органів. Саме тому люди часто відчувають печію після активних нагинанні або накачуванні преса, а також при великій вазі. При вагітності на органи тисне зростаючий плід, що посилюється із збільшенням терміну. Саме тому печія найчастіше мучить жінок, починаючи з другого триместру, а на ранніх термінах вони, як правило, не відчувають такого щастя raquo; (Хоча бувають і такі випадки).

Звичайно, стравохід захищений від впливу шлункової кислоти своєрідним клапаном mdash; сфинктером, тому від печії страждає далеко не кожен. Але під впливом вагітного raquo; гормону прогестерону тонус м’язів, як ми знаємо, розслаблений, в тому числі і м’язів стравоходу. І цей м’язовий клапан-затиск в такому розслабленому стані дозволяє шлункової кислоті виливатися в стравохід. Щільному закриттю сфінктера перешкоджає також збільшення матки і підвищення внутрішньочеревного тиску (приблизно до 25 тижня).

Високий рівень гормонів під час вагітності впливає і на час, необхідний організму для повноцінного травлення. М’язові скорочення, що допомагають їжі проходити по стравоходу, сповільнюються в якості побічного ефекту гормональної секреції. В результаті травний процес і розщеплення їжі займає більше часу, приводячи до розладу шлунка і печії.

Як правило, печія починається незабаром після їжі (особливо після вживання рясної жирної, смаженої та гострої їжі) і може тривати від декількох хвилин до декількох годин поспіль. Але все дуже індивідуально. Багато вагітні відзначають, що відчувають печію постійно, навіть якщо нічого не їдять і не п’ють. А часто печія починає діставати майбутню маму саме в лежачому положенні, тому спати доводиться, мало не сидячи.

Як позбутися печії при вагітності?

Хворобливу печію під час вагітності можна усунути за допомогою препаратів із загальною назвою quot; невсасивающіеся антациди quot ;. Вони нейтралізують і поглинають соляну кислот

Комментирование и уведомления сейчас закрыты.

Комментарии закрыты.