– Від тяги до солодкого позбавить

От тяги до солодкого позбавить хром

Ledidiamond

Він знижує засвоюваність солодкого – іноді на тлі цього знижується і тяга до солодкого. Але взагалі його завдання інше – посилювати анаболизм в клітці, полегшуючи проникнення всередину піт. речовин. Застосування пиколината хрому дійсно часто призводить

Загрузка...
до негативних змін в підшлунковій залозі (не пам’ятаю, діабет або що гірше). Але довгострокових ісследовангій по ньому поки немає (або не оприлюднені). Взагалі тяга до солодкого в 99% зумовлена??психологічними факторами, так що немає сенсу позбавлятися від неї фармакологічними способами.

Редіска_Кет

Читала, що піколінат хрому дуже шкідливий.

Ledidiamond

Ось, знайшла досить-таки повну інфу:

Хром – мінерал, який набув широкої популярності внаслідок своєї здатності нормалізувати вміст глюкози в сироватці крові. Ця властивість може допомогти людям з явищами предіабету і з симптомами діабету другого типу (тобто з Інсулінонезалежний формою захворювання). Оскільки концентрація хрому в більшості видів їжі занадто низька, щоб впливати на концентрацію цукру в крові, професіонали охорони здоров’я зазвичай рекомендують, щоб люди доповнювали свої дієти мінеральними добавками. Однак два недавніх дослідження показали, що кількість вмісту хрому в будь-яких добавках може зовсім не бути таким важливим, як хімічна форма мінералу.

Згідно з дослідженням, проведеним в Огайо (США), абсорбція різних форм хрому розрізняється. Тільки піколінат (picolinate) хрому добре засвоюється організмом. В експеримент доведено, що при вживанні в даній формі засвоюється близько 40% цього мінералу. Абсорбція інших сполук хрому незначна і складає приблизно 1% (.). Абсорбція хрому з харчових продуктів складає приблизно 10 відсотків. Доброю усмоктуваністю відрізняється гістидин хрому, який всмоктується навіть в два рази краще, ніж піколінат хрому.

Експерименти, розпочаті півстоліття тому, показують, що добавка хрому діабетикам і в експерименті на тварин може відновити контроль над рівнем цукру в крові. Питання про отримані даних включають не тільки те, чому терапія працює, а й з’ясування, оптимальних дози хрому.

Вчені з Бельтсвілльского дослідного центру (Beltsville research center) пов’язують дію цього мінералу на ферментні системи. Хром запускає реакцію приєднання фосфор-містять молекул до інсуліновим рецепторам. Що забезпечує супровід глюкози до клітин, зголоднілим за енергією.

Коли гормон закінчує свою роботу, вступає в дію другий ензим і “відключає” фосфорсодержащие молекули від інсулінових рецепторів, таким чином, припиняється їх активність. Хром так само інгібує дію гальмують ферментів.

Комментирование и уведомления сейчас закрыты.

Комментарии закрыты.