Як позбутися назавжди від здуття живота і газоутворення | FEMIANA

Як позбутися назавжди від здуття і газоутворення

Здуття живота і газоутворення є однією з найпоширеніших скарг, якою доставляється мільйонам людей найсильніший емоційний і фізичний дискомфорт. Подібний стан характеризуються відчуттям надути живота, супроводжуваного напругою;

Загрузка...
причому виникає воно навіть після невеликої порції їжі.

Крім того, в більшості випадків не обходиться без метеоризму, при якому має місце підвищене утворення газів. Природна мікрофлора кишечника виробляє деяку кількість газу, і це є природним явищем.

У деяких випадках здуття живота може бути симптомом іншого захворювання, наприклад, синдрому подразненого кишечника.

Однак у більшості людей здуття і газоутворення носить самостійний характер, не будучи частиною симптоматики якої-небудь хвороби. Так в чому ж справа?

А може це харчова непереносимість?

Багато, кому докучають здуття живота і газоутворення, вважають, що у них харчова непереносимість певних продуктів – звучний і універсальний термін, який означає реакцію організму на харчові компоненти.

Харчова непереносимість відрізняється від харчової алергії – стану, якому, згідно зі статистикою, схильні 3 людини з 100. Їх імунна система блискавично і агресивно реагує на певні інгредієнти (наприклад, горіхи, або рибу), провокуючи якусь подобу шокового стану.

У ряді випадків дійсно може мати місце істинна харчова непереносимість. Однак, на думку фахівців, в переважній більшості, за такими неприємними станами як здуття і газоутворення не варто ніяких складних передумов. Аж до того, що не варто покладатися і на результати тестів на виявлення харчової непереносимості.

Практично завжди подібні тести проводяться на предмет виявлення клітин імунної системи відомих як імуноглобулін G (IgG). Однак кожен новий продукт провокує в нашому організмі вироблення антитіл IgG, які маркують чи інша речовина як «безпечне».

Наявність в крові антитіл IgGs як реакції на певні продукти не є показником харчової непереносимості. Більш того, переважна більшість фахівців сходиться на думці, що харчова непереносимість не має ніякого відношення до імунної системи.

Найкращим спосіб виявити харчову непереносимість буде аналіз вашого раціону за допомогою ведення докладного харчового щоденника.

Так що ж викликає здуття і газоутворення?

Корисні бактерії і грибки, які населяють наш харчової тракт і найактивнішим чином беруть участь у травленні, мають безпосереднє відношення до такого стану як газоутворення і здуття живота. В 90 відсотках випадків позбутися цих неприємних симптомів можна шляхом простих і короткочасних коригувань раціону. Це, до речі, ще раз доводить, що причина зовсім не криється в горезвісній харчової непереносимості.

Корисні бакт5рії і дріжджові грибки є корисними тільки в певній концентрації. Коли створюються передумови для їх розростання, вони провокують здуття і газоутворення.

Якщо ж концентрація корисних бактерій у шлунку знижена, деякі види продуктів не проходять всіх стадій розщеплення і перетравлення, що також викликає Метіорізм і дискомфорт.

Дріжджові грибки, які є частиною шлункової мікрофлори, розмножуються за умови надходження простих цукрів, алкоголю і продуктів, що містять дріжджі – наприклад, хліб. В процесі своєї життєдіяльності ці дріжджі виділяють газ, що в свою чергу провокує здуття живота.

Це багато в чому пояснює, чому при виключенні з раціону хлібобулочних виробів, і відповідно зниженні кількості споживаних дріжджів, багато хто починає відчувати себе краще. Подібний результат і наштовхує людей помилково на думку, що у них непереносимість пшениці, в той час як причиною проблем було споживання дріжджів.

Позбавтеся від здуття назавжди

Найкращою тактикою позбутися дискомфортних станів і знов знайти плоский живіт є виняток на 2 тижні всіх продуктів, які викликали здуття і газоутворення. В цей час необхідно пропити курсом різні пробіотики, щоб відновити баланс корисних бактерій в кишечнику.

Це означає, що на 2 тижні слід повністю відмовитися від алкоголю, цукру в будь-якому вигляді, дріжджового хліба і навіть фруктів.

Вживання молочних продуктів має бути обмежена. Необхідно на цей час повністю виключити з раціону сири з пліснявою і сири високого ступеня зрілості, оскільки в них міститься в досить великій кількості цвіль. Для здорового кишечника це не проблема, але якщо мікрофлора порушена – тоді виникає здуття і газоутворення.

Протягом двотижневого періоду необхідно їсти багато свіжих овочів, нежирного білка, рибу, складні вуглеводи і несолоне горіхи – кешью, мигдаль і т. д.

Одночасно, як було сказано, слід приймати пробіотики – лактобацили і біфідобактерії. Вони довели свою виняткову корисність для нашого травлення і стану кишечника. Приймайте по одній капсулі, яка містить ці бактерії за сніданком, і одну за вечерею.

Крім того, настійно рекомендується протягом цього терміну щодня вживати часник, оскільки він ефективно нейтралізує хвороботворні бактерії і дріжджові грибки в кишечники і регулює чисельність популяції.

І пам’ятайте, це не довгострокова програма. Її особливість саме в тому, що вона розрахована на 2 тижні. Після цього терміну ви можете потихеньку почати знову вводити в раціон ті продукти, від яких довелося на час відмовитися. Але робіть це поступово: сьогодні з’їжте який-небудь фрукт, на наступний день шматочок дріжджового хліба і т. д. Чіткого послідовності введення продуктів немає. Запорука успіху – в поступовості і невеликих кількостях.

Крім того, ще протягом тижня після закінчення двотижневого курсу продовжуйте приймати капсули з корисними бактеріями.

Продукти, які виключаються з раціону на 2 тижні

• Всі види цукру, випічка і т. д. А також соуси, кетчупи (уважно читайте етикетки)

• Будь-які продукти, що містять дріжджі: хліб, пиво, вино і т. д.

• Алкоголь, оцет, бальзамічний оцет, соління, маринади, соєвий соус і т. д.

• Пресовані кукурудзяні і вівсяні пластівці

• Всі фрукти за винятком зелених яблук (максимум – 2 яблука в день), сухофрукти, фруктові соки.

• Всі продукти, що містять цвіль – сири з пліснявою і високим ступенем зрілості, гриби.

# 8230; що можна вживати

• Всі цільні злаки, включаючи дикий і бурий рис, киноа, горіхи, насіння (в натурально вигляді)

• Рибу і м’ясо, за винятком ковбасних виробів

• Випічку на рисовому борошні без цукру

• Вівсянку (але не готові сніданки у вигляді пресованих пластівців)

• Натуральний йогурт, м’які сири

____________________________

  • Мучать гази
  • як позбутися газів у кишечник назавждиу
  • гази от яблук
  • що робити від здуття и газоутворення
  • як назавжди позбутися проблем из кишечником
  • що найкраще від вздутя
  • Що робити при грибку и бактериях кишечника
  • як позбутися бактерий и грибка кишечника
  • Як позбутися газів назавжди
  • Боротьба з метиоризмом

Комментирование и уведомления сейчас закрыты.

Комментарии закрыты.