Як позбутися від накипу в чайнику? – Генон

Загрузка...

Популярні відповіді

Накип mdash; твердий наліт карбонатів кальцію і магнію mdash; утворюється на внутрішній стінці посуду, в якій багаторазово кип’ятять і нагрівають воду. Кращий спосіб видалення накипу mdash; подіяти на відкладення кислотою.

1. Лимонну кислоту (1-2 пакетика) потрібно

Загрузка...
насипати в чайник (в холодну воду) і закип’ятити. Дати трохи постояти, потім злити скипіла воду, сполоснути чайник, закип’ятити нову порцію чистої води. Цю воду також необхідно злити mdash; в ній могла залишитися лимонна кислота. Кількість використовуваної лимонної кислоти варіюється в залежності від кількості накипу. Цю процедуру потрібно виконувати регулярно, один раз на кілька тижнів, не допускаючи великого шару накипу.+

2. Потрібно налити в чайник воду, всипати в воду 1 ст. ложку соди, довести до кипіння і покіпятіть 30 хвилин, потім вилити воду, налити свіжу, всипати 1 ст. ложку лимонної кислоти і теж покіпятіть, потім залити нову воду, влити півсклянки оцту і теж покіпятіть 30 хвилин. Це добре для запущених чайників, коли утворився товстий шар накипу, mdash; вона отлущівается тонкими пластинками.

3. В чайник потрібно налити суміш води і 70% – ної оцтової есенції з розрахунку 60 мл есенції на 1 л води. Протягом 8 mdash; 10 год цей розчин потрібно підтримувати в гарячому стані, для чого періодично доводити його до кипіння. Після цього чайник промити водою і яким-небудь миючим засобом. Якщо чайник не дуже запущений, то однієї такої процедури достатньо, якщо ж шар накипу занадто товстий, обробку потрібно повторити.

4. Чайник наповнити гарячою водою і довести її до кипіння, додати питну соду (2 mdash; 2,5 ст. Ложки на 1 л води) і кип’ятити ще 30 mdash; 40 хвилин. Розчин злити, налити в чайник чисту воду і, додавши оцтову есенцію (з розрахунку півсклянки на 4 л води), кип’ятити ще 20 хв. Після цього розпушений шар накипу легко знімається зі стінок чайника.

5. Залити в чайник розчин оцтової есенції (1 частина есенції на 6 частин води), нагріти на вогні до 60 mdash; 70 deg; С і потримати чайник на вогні при такій температурі 20 mdash; 30 хвилин, потім ретельно промити.

6. Якщо в каструлях, чайниках, потемнілих зсередини, проварити шкірку від яблук і груш, вони придбають втрачений первісний колір, накип зникне.

7. Залити в чайник напій “Спрайт” і прокип’ятити протягом 10 хвилин. Накип зникає. Не рекомендується використовувати “Фанту” або “Кока-Колу”, так як вони залишають помаранчевий або коричневий колір на стінках чайника.

8. Накип зі стінок самовара можна видалити так: в самовар, наповнений водою, вливають чашку гліцерину і кип’ятять. Накип відстає від стінок самовара. Інший спосіб: коли вода в самоварі закипить, кидають в неї жменю або дві цукрового піску. Якщо накипу багато, то роблять це 2 mdash; 3 рази, після чого самовар стає абсолютно чистим.

Щоб самовар був чистим від накипу, можн

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress and ShopThemes