Як позбутися від жучків в крупах?

Загрузка...

Як позбутися від жучків в крупах?

Жук, про який йде мова, можливо Oryzaephilus surinamensis – Суринамський борошноїд – жучок темно-коричневого забарвлення від двох з половиною до трьох з половиною міліметрів завдовжки, здатний швидко і комфортно облаштуватися

Загрузка...
в харчовому субстраті. Як правило, він вибирає для поселення магазини, житло, макаронні фабрики і місця зберігання продуктів із зернових культур: з борошна, вівсяної, манної, перлової круп, солоду, дерті і інших рослинних харчових і кормових продуктів, а також заводиться в сушених фруктах, сухарях, порціях. Комаха досить живуче і плідне. Самки відкладають яйця в щілини, на поверхню і в шви пакувальних матеріалів. В теплих, добре опалюваних приміщеннях борошноїд дає 2-3 покоління на рік, а на півдні – до 6. Причому дорослі жуки живуть, в середньому, 3 роки. При великій кількості їжі жук здатний розмножуватися катастрофічно швидко.+

борошноїда боїться яскравого світла, при механічному подразненні піджимає кінцівки і вусики і quot; прикидається quot; мертвим. Це рятує його від механічних ушкоджень. Розмноження, розвиток, тривалість життя суринамської борошноїда залежить від стану навколишнього середовища. Знання екологічних факторів середовища і ставлення до них цієї комахи допомагає правильно вибрати найбільш ефективні методи захисту харчових продуктів при зберіганні, домогтися повного його знищення і тим самим скоротити розміри завданої їм шкоди. При несприятливому складі атмосфери жук закриває дихальце, і переміщається в більш сприятливі ділянки, наприклад, з холодної зони до джерела тепла, або навпаки. жуки, перебуваючи в холодному заціпенінні, не гинуть до тих пір, поки мінусова температура їх тіла не знизиться до критичної точки – 15 градусів за Цельсієм. При значному підвищенні температури за + 50 градусів за Цельсієм жуки протягом 40 хвилин впадають в теплове заціпеніння, і настає смерть в результаті перегріву тіла і згортання білка. Таким чином, рекомендовані способи боротьби в домашніх умовах – або виморозки харчових продуктів і тари, в якій вони зберігаються, або термічна обробка, наприклад, в духовій шафі.

Оскільки всі крупи які ми купуємо і так піддаються термічним обробкам (на поважаючих себе фабриках). то самий імовірною причиною їх появи можуть виявитися сухофрукти, урюк, курага і т. д які ми купуємо на ринках у киргизів. Найвірніший спосіб убезпечити себе від цих та подібних жучків – це піддавати термічній обробки сухофрукти після покупки. І природно не купувати борошно, крупи і т. п у сумнівних виробників або на вагу. Треба брати тільки запечатание пакети у торгових марок, які перевірені часом.

http://www. /Animalia/Coleoptera/images/h_450/oryzaephi

____________________________

  • як позбутися жуків в крупах
  • як позбутися жуків у крупах
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress and ShopThemes