Як позбутися від жучків в крупі

Як позбутися від жучків в крупі

Питання «як позбутися жучків в крупі?» Хвилює кожну господиню. Адже дуже часто при такому пригоді, жінки просто викидають крупу, миють ємність і через час заповнюють її нової крупою.

Але багато кулінари говорять, що позбутися від жучків можна, але цього робити не варто. Так як така

Загрузка...
крупа, при появі в них жучків, вважається зіпсованою. Зазвичай дані мешканці з’являються при неправильному зберіганні крупи. Це говорить про те, що в будинку або висока вологість, або висока температура. Тому краще купувати мало крупи і добре просушувати ємність, в яку вона буде пересипана, ніж потім замислюватися над тим, як позбутися жучків в крупі.

Експерти кулінарії радять зберігати крупу в заводському пакеті, простягнув кліпсою місце надрізу таким чином, щоб туди не потрапляло повітря.

У разі, якщо все – таки в крупі виявлені жучки, тоді перевіреним способом як позбутися жучків в крупі є прожарка в духовці.

Багато домогосподарки впевнені, що зберігати крупу краще в герметичних банках. А для того, щоб не заводилися в ній жучки, в шафи варто поставити лавровий лист або часник очищений.

Читайте також по темі:

Варто відзначити, що даний жук називається суринамский борошноїд, і він має темно-коричневе забарвлення. Він швидко облаштовується в харчовій середовищі. Дане комаха швидко плодиться і дуже живе. Самки можуть відкладати яйця навіть у щілини. В опалюваних приміщеннях борошноїд дає по 2-3 покоління на протязі всього року. На півдні цей показник дорівнює цифрі 6. Дорослі ж жуки можуть жити до трьох років.

борошноїда дуже боїться яскравого світла.

Знаючи всі екологічні фактори середовища та його ставлення до них, можна правильно вибрати спосіб зберігання продуктів і ефективних заходів, спрямованих на боротьбу з даним комахою.

Таким чином, необхідно врахувати, що жук переносить температуру мінімум в -15 градусів за Цельсієм і максимум до +50 градусів. Звідси можна зробити висновок, що відповідь на питання «як позбутися від жучків в крупі?» Полягає в вигляді виморозки або термічній обробці крупи.

Необхідно також врахувати, що купивши сухофрукти, їх краще обробити термічно, тоді можна буде запобігти появі такого гостя в шафі на кухні.

Комментирование и уведомления сейчас закрыты.

Комментарии закрыты.